top of page

FAQ: Visualisering af kontrakter

I takt med at visuelle kontrakter vinder frem, støder vi på mange spørgsmål fra virksomheder og enkeltpersoner, der er nysgerrige efter at forstå hvad visualisering af kontrakter indebærer og hvorfor det kan være en fordel. I dette indlæg fra VIXCO vil vi besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål, vi møder.

Advokatfirma

Hvad er en visuel kontrakt?

  • En visuel kontrakt er en visuel formidling af kontraktmæssige klausuler, handlepunkter og elementer, der anvender grafik, ikoner og enkel tekst for at gøre indholdet mere forståeligt og tilgængeligt for alle involverede parter.


Hvordan begynder jeg at implementere visuelle kontrakter i min virksomhed?

  • Start med at konsultere dit interne juridiske team og implementeringsteam. Overvej, om du kommunikerer dine kontrakter effektivt nok. Hvis du beslutter, at visualisering af kontrakter kan være en mulighed for dig, bør du konsultere designeksperter med erfaring i visuelle kontrakter, som for eksempel VIXCO. Overvej også at teste konceptet med en lille gruppe kunder eller partnere.


Hvordan opdaterer jeg en eksisterende kontrakt til en visuel kontrakt?

  • Det første skridt er at spørge sig selv, hvad man har problemer med at få kommunikeret i organisatione og til hvem. På baggrund af dette, kan man gennemgå sine eksisterende kontrakter for at identificere nøgleelementer, og derefter arbejde sammen med designere som VIXCO for at visualisere disse komponenter.


Er der nogen ulemper ved visuelle kontrakter?

  • Som med enhver tilgang kan der være udfordringer. Det er afgørende at sikre, at den visuelle kontrakt ikke kompromitterer juridisk klarhed eller præcision, hvilket vi hos VIXCO er yderst opmærksomme på altid at arbejde med vores kunder for at sikre. Ydermere har vi tilknyttet erfarne jurister, som leverer kvalitetssikring på de produkter, vi leverer. 


Hvordan kan visuelle kontrakter gavne min forretning?

  • Visuelle kontrakter kan optimere den interne kommunikation mellem afdelinger, reducere misforståelser og fremme tilliden, fremskynde forhandlingsprocessen, forbedre relationerne med kunder og partnere, og slutteligt minimere risikoen for tvister gennem forbedret forståelse af de forskellige elementer. 


Kan enhver kontrakt gøres visuel?

  • Selvom de fleste kontrakter kan have gavn af visuelle elementer, kan nogle komplekse juridiske aftaler kræve en mere detaljeret tekstlig forklaring. Dog kan selv indviklede kontrakter have visuelle resuméer eller overblik.


Hvordan reagerer kunder og partnere på visuelle kontrakter?

  • Mange kunder og partnere værdsætter klarheden og enkelheden ved visuelle kontrakter, da det gør det lettere for dem at forstå deres rettigheder og forpligtelser - og også at få et overblik over andre parters ansvar i den juridiske aftale. Samtidig oplever de, der implementerer visualisering af kontrakter, at der spares tid på intern kommunikation af kontraktens elementer; møder og mails trappes ned, da VIXCO’s visualiseringer i stedet kan benyttes til at skabe det efterstræbte overblik. 

Want to hear more?

bottom of page